Бижута от бутилки – търговски хит на българин във Великобритания

ns

София, 8 декември /БТА/ Бижута от нарязани бутилки прави художникът Николай Сърдъмов. Част от тях бяха показани тази година на изложбата „Stigm@“ в Ливърпул, Мидълзброу и Шефилд (Великобритания).

24-годишният българин работи предимно в областта на художествената модна бижутерия, рисунката и живописта. Някои от украшенията на Сърдъмов се продават в чужбина за 130 долара и нагоре. У нас цените му са по-умерени.

Следващата седмица неговите ювелирни изделия ще участват в благотворителното ревю на Мая Богданова. Събраните пари ще отидат за подкрепата на Етнографския музей в София.

Първата дама Антонина Стоянова, бизнесдами и певици са сред клиентите и ценителите на изкуството на Сърдъмов, който сега е шестокурсник в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в специалността „Изобразително изкуство“.

Първата си самостоятелна изложба от живопис и рисунки Николай Сърдъмов прави в родния си град  Севлиево през 1993 г. Следват две поредни изложби през 1997 и 1998 г. в столичните галерии „Натали“ и „Стълбата“. Тази година в германския град Херщайн бяха показани неговите „Български импресии в сребро…“, а в Ливърпул – шест теми от цикъла „Време за чай“.

Художникът е участвал в националните изложби „Накити“ – 1, 2 и 3, организирани от Съюза на българските художници през 1996, 1997 и 1998 г., както и в ревюта на шапки, сътворени от Ирина Сърдарева  (1997, 1998), във „Форум българска мода“ и в националния конкурс „Златната игла“./Даниел Димитров/ЛТ

„БТА Пресфото“ предлага снимки към матерала.
12:08:12 08-12-1999

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: