Киану Рийвс в „47 ронини“ – аутсайдер в света на шогуна

1 ro

Приказките не винаги са с щастлив край и не винаги имат логично обяснение, когато ги четем, без да познаваме света на техните герои… В някои от тези приказки бягството от любовта, от живота и от истината е най-добрият начин да оцелееш в среда, която не иска да те приеме, защото си различен… В „47 ронини“ сблъсъкът на културите е неминуем, независимо че от едната страна има един единствен човек. Е, това е не кой да е, а Киану Рийвс в наистина голямото му завръщане на екран с мега продукцията за самураи. 

От 27 декември филмът може да се гледа и на 4DX, което не е най-добрият начин на изкарате 119 минути в седнало положение, но пък забавлението си струва, ако сте в компанията на лудички приятели или с децата си. Покрай ушите си ще усещате преминаващи стрели, конски тръст, дим от огън и ръгане с нож при сепуку – всичко това в унисон с епичния екшън, ставащ пред очите ви.

Въпреки не особено силния сценарий на Крис Моргън, вдъхновен от реално случила се разтърсваща история, режисьорът Карл Ринч е създал един красив и зрелищен кино спектакъл, за който не малка заслуга имат и костюмите на Пени Роуз. По нейна идея са облеклата за Киану Рийвс (Кай) и неговите невероятно талантиливи японски колеги – Хироюки Санада (Оиши), Ринко Кикучи (Вещицата), Кари-Хироюки Тагава (Шогуна), Того Игава (Тенгу), Ко Шибасаки (Мика), Джин Аканиши (Шикара), Таданобу Асава (Кира), но и за още близо 1000 статисти.

Любопитно е, че Роуз е участвала в изработването на костюмите за „Карибски пирати“, „Принцът на Персия: Пясъците на времето“, „Крал Артур“ и „Земя на сенките“. По думите й специално за „47 ронини“ се е обърнала към всички модни къщи, предлагащи колекции в източен дух – Диор, Живанши и Алегзандър Маккуин. От тях са заимствани отделни елементи, но съчетани с японската традиция и конкретната история.

Историята накратко – 47 самураи търсят отмъщение и се заклеват да защитят честта на народа си, след като коварен феодал убива господаря им и завладява земите им. Прогонени, те намират подкрепата на Кай – мелез, който преди това са обрекли на заточение. Всички заедно тръгват на поход, срещащ ги дори с митични чудовища. Кай става тяхното най-страшно оръжие и се превръща в герой, вдъхновил останалите.

2 ro

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: