Фадо принцесата Ана Моура пя кратко, но сладко

1

Със, сигурност, няколкостотин човека не са усетили 5-те градуса на октомврийския студ, дошъл снощи неканен в София, както по време на истинска зима.

Причината – тези хора избраха концерта на португалската фадо певица Ана Моура. И на всички присъствали в зала 1 на НДК стана ясно, че в богатата и осеяна със звезди биография на 36-годишната Моура няма нищо случайно – тя е първата португалска изпълнителка с концерт в легендарната „Карнеги хол“, има дуети с Лени Кравиц и Браян Адамс, както и с Мик Джагър, който бил напълно зашеметен от нея, Принс тайно посещава неин концерт в Париж, след което и той я кани да записват заедно, а най-новият й албум Desfado, части от който чухме и в София, стана най-продаваният на десетилетието, с пет пъти платинен статус.

По време на не много дългия си спектакъл тази фина и по кукленски красива жена с глас, който сякаш идва от бездната, обърна ролите, превръщайки публиката в гост, след което дори успя да накара залата да пропее на португалски. Кой може да откаже на една толкова чаровна дама, превърнала концерта си в Мека на уюта и разказваща приказки от страната на фадото като истинска фадо принцеса. Точно това специфично излъчване различава Ана Моура от другите, не малко на брой, гостували у нас фадо певици.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: