Моята любовна история с Лара Фабиан

IMG_8167

Почти нищо не разбирам от френски език, но когато слушам Лара Фабиан, разбирам всичко. И това е най-силното доказателство за магията, която има тази прекрасна певица. Излъчването й, осанката, тембърът, гласът – всичко в нея е хем премерено, хем естествено и, в същото време, величествено. Тя умее да гали публиката с гласа си, а след всяка песен усещаш как мелодията се е загнездила като малко пиронче в мозъка ти.

Лара Фабиан се върна в София. През 2014 г. тя направи два концерта, вторият от които „изнесе“ – в буквалния смисъл на думата, на крехките си рамене. Божествена, дори на ръба на силите си, тя показа класата си и накара хилядите зрители да не съжаляват, че са чули едва няколко песни в нейно изпълнение.

Две години по-късно видяхме ангелогласната Лара в пълния й блясък. И не само!… Тя спази обещанието си да има втора „много пламенна целувка“ с публиката, и то с почти изцяло нов репертоар от албума й Ma vie dans la tienne. Прочувствени балади на френски, в които любовта доминира, преплетена с вечните теми за приятелството, семейството, добротата, мирът и всичко хубаво, което ни липсва.

И не само! Изненадващо, но само за феновете, включване с „китка“ от най-големите хитове на АББА. Смяна на костюма и диско кълбо на сцената са само малка част от шоуто, в което Лара ни показа, че наистина може да бъде безупречна във всеки жанр.

„Моите истории са и ваши истории“ е простичкото обяснение, което Лара Фабиан изрече преди да представи едно от новите парчета. Нейните истории, със сигурност и Слава Богу, не са и мои истории, но близостта идва помежду ни от езика на този артист – а той е универсален, макар и много, много специален и неповторим. Поп музика, която не забравяш докато слушаш, а продължаваш да искаш още и още… Така че този час и половина Лара Фабиан да се усеща като една любовна връзка с Лара, която успя да каже на всички Je T’aime, но всеки го прие като лично обяснение в любов. А това го могат само големите артисти, които винаги са и големи хора.

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: